Plan van aanpak en behandelmethoden

Eerste kennismaking

De verscheidenheid in klachten, waar ik mensen in begeleid, heeft geen effect op de eerste kennismaking, een intake consult is voor iedereen hetzelfde. 

Aan de hand van een vragenlijst / gesprek breng ik zowel je persoonlijke geschiedenis, als je gezondheidsgeschiedenis in kaart. Een goede gezondheid floreert bij een sterk immuunsysteem. Ook dit breng ik in kaart, door uit te testen hoe het verdedigingsmechanisme van de persoon functioneert. Ik test je vitamine en mineralengehalte (dit geeft ons lichaam energie) en ik test uit welke stoffen het lichaam moeilijk verdraagt (dit kost het lichaam energie). Denk hierbij aan stoffen als zuivel, gluten, vetten, en overige allergenen. 


Vervolgconsulten: Plan op maat.

Aan de hand van de jou gezondheidsklachten, hulpvraag en bevindingen uit het intakegesprek gaan we aan de slag, om dit direct aan te pakken door oorzaken van het probleem te vinden.

Voorbeelden van vaak voorkomende behandelmethoden.

  • Vitamine niveaus optimaliseren.
  • Opheffen intoleranties (zuivel, gluten etc.).
  • Aanpassing dieet.
  • Ontgiften, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Bijvoorbeeld maag / darm detox of een zware metalen detox.
  • Onderzoeken welke onbewuste processen je klacht veroorzaakt, of je vooruitgang hindert.
  • Neutraliseren belastende negatieve emoties.
  • Neutraliseren sabotage gedrag.
  • Ontstressen traumatische gebeurtenissen.

Wat is een spiertest?

Behandelingen met de diverse behandelmethoden zijn erop gericht om de mens en zijn klacht vanuit een bewust en een onderbewust niveau te aanschouwen. Bewust is dat, wat wij weten, voelen en ervaren. Echter in het onderbewuste liggen ervaringen opgeslagen die ons fysiek, mentaal en emotioneel beïnvloeden, maar die wij ons niet bewust kunnen herinneren. Stel je voor dat je als 2 jarig kind bent gebeten door een hond. Bewust kan je je dit niet herinneren, echter als je als volwassene een hond tegenkomt, kan daar wel een angst reactie uit voortkomen (dit ligt dus in het onderbewuste opgeslagen) waar je geen controle over hebt.

De spiertest is een methode om d.m.v. kracht en spanning uit te oefenen op een spier, te achterhalen of de geteste persoon “sterk” dan wel “zwak” reageert op datgene waar hij of zij op getest wordt. Enkele voorbeelden:

  • Bij een positieve herinnering test een spier “sterk”, Bij een negatieve herinnering test de spier zwak.
  • Voedingsmiddelen waar je niet goed tegen kan: zwakke spiertest!  

Deze test is zowel bewust als onderbewust! Het mooie is nu dus, dat onderliggende oorzaken van stress, voedingsproblemen, fysieke klachten aan het daglicht komen. 

Aan de hand van de intake, gesprek en spiertesten kan er uitermate gericht informatie worden ingewonnen over je gezondheidsklacht. Om deze informatie te vinden en belangrijker nog om de oorzaak van het gezondheidsprobleem aan te pakken zijn er verschillende behandelmethodenmethoden die ik hanteer.

behandelmethoden

Kinesiologie voor Kinderen

 

Kinesiologie is niet alleen voor volwassenen,
ook kinderen kunnen er enorm baat bij hebben.
De tijd waarin kinderen nu opgroeien is anders dan
die van hun ouders; er is meer vervuiling, straling
en er zitten meer kleur– en smaakstoffen in voeding.

Maar ook de sociale druk op o.a. uiterlijk en prestaties zijn intenser. Hierdoor gedragen kinderen zich veelal anders dan vroeger. De samenleving is enorm veranderd en er wordt in een veel sneller tempo geleefd dan vroeger. Niet ieder kind kan meekomen in dit tempo en dit kan voor aanpassingsproblemen zorgen in de vorm van afsluiten van de “echte” wereld. Stoornissen als Autisme, ADHD, onhandelbaar gedrag, teruggetrokkenheid, maar ook fysieke klachten als motorische stoornissen, eczeem en allergieën zijn veel voorkomende klachten.

Al deze klachten zijn goed te behandelen en te sturen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bach
Remedies behandelingen

Gevoelens als angst, onrust, irritatie, neerslachtigheid, bezorgdheid, teleurstelling, verdriet, woede etc. vergen veel energie en kunnen een diep effect hebben op zowel de geestelijke als het lichamelijke welzijn van mensen. Tijdens of na een consult wordt in sommige gevallen gebruik gemaakt van een behandeling, de zogenaamde Bach Bloesem Remedies. Deze 38 Bach Bloesem Remedies, in de jaren 30 ontdekt door de vooraanstaande Dr. Edward Bach, helpen om de bovengenoemde gevoelens te verlichten behandeling.

Bach remedies

Stress release behandeling

De methode is gericht op de verschillende aspecten van stress en de gevolgen hiervan op de gezondheid. M.b.v. spiertesten kunnen blokkades zichtbaar gemaakt worden op emotioneel gebied.

Met de Stress Release technieken kan meer inzicht en bewustwording worden verkregen in hoe om te gaan met stress en hoe deze af te voeren. Zo ook kunnen patronen en persoonlijke overtuigingen waarin we vastlopen, worden doorbroken met speciale Stress Release technieken. Tevens kunnen fobische reacties, dwangmatig gedrag en verslavingen worden gedeblokkeerd. De technieken van de Stress Release kunnen o.a. helpen bij:

Fobieën en angsten (o.a. hoogtevrees, angst voor spinnen); trauma’s uit het verleden; posttraumatische stoornissen; stress; levensveranderingen; het stellen van doelen; herprogrammeren van negatieve persoonlijkheidstrekken; verminderen van negatieve emoties.

stress release
espavo

Espavo Remedies behandelingen

De Espavo Remedies, ontwikkeld door Carin Jansen, zijn zeer werkzame remedies die worden toegepast om cliënten te balanceren en te ondersteunen in hun herstelproces. Deze remedies werken op een andere wijze dan de eerder genoemde Bach bloesem remedies. Daarentegen zijn zij veelal een goede uitkomst voor verscheidene lichamelijke als emotionele klachten.

Allergie behandeling

Kinesiologie biedt behandelingen die met succes symptomen van veelvoorkomende allergieën verzacht of verhelpt, zoals hooikoorts, Voedselallergie, Huisstofmijt, Neus – en keelklachten, Huidklachten, Glutenallergie en  Dierenallergie.

Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen). Deze hoeven op zich helemaal niet schadelijk te
zijn, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen. Daarentegen zijn
er mensen in het dagelijks leven die hier wel klachten van ondervinden die gepaard gaan met allergie. In ernstige gevallen treden hierdoor
grote beperkingen op. Dit is dan niet alleen lichamelijk maar bijvoorbeeld ook in het sociale leven.

Voordat de desbetreffende allergie kan worden behandeld, worden de zogenaamde basisstoffen geoptimaliseerd. De basisstoffen zijn alle vitamines en een aantal belangrijke mineralen (vitamine C, Vitamine D, calcium, ijzer etc). Het optimaliseren van de basisstoffen houdt in dat het lichaam alle vitamines en mineralen dat het binnenkrijgt ook daadwerkelijk opneemt.

 

Zodra deze voedingsstoffen weer normaal door het lichaam kunnen worden opgenomen, wordt vaak al een behoorlijk fysiek en geestelijk gezondheidsvoordeel bereikt. Als dit niet op voorhand zou gebeuren dan kan de allergie veelal niet in 1 keer worden opgelost. Tevens is de kans groot dat de allergie binnen afzienbare tijd de kop weer op steekt. Tijdens een behandeling wordt geen gebruik gemaakt van zalfjes, pillen of naalden maar van zogenaamde testbuisjes (ampullen).